Koch Róbert Kórház és Rendelőintézet


Szakambulanciák

Fekvőbeteg osztályok

Járóbeteg ellátas1. Tüdőosztály (46 ágy)
Osztályvezető főorvos: Dr. Bartos Ágnes

Döntően onkopulmonológiai profilú osztály, amely ellátja az ózdi tüdőgondozó területéhez (81 000 lakos) tartozó egyéb pulmonológiai eseteket is, a direktben Koch pozitív (fertőző), TBC-s betegek kivételével.
Az osztályon az (onkológus és pulmonológus szakvizsgával rendelkező, valamint regionális pulmolológus szakfőorvosi feladattal is ellátott) osztályvezető főorvoson kívül még egy onkológus, pulmonológus szakorvos és két pulmonológus rezidens orvos dolgozik.

A napi munka során ellátjuk a pulmonológiai és onkológiai ambulancia betegeit, 46 ágyon az osztályos betegeket, a bronchológiai ambulancián bronchoscopos vagy perthoracalis tűbiopsiára előjegyzett betegeket. Szakorvosaink részt vesznek az intézet ellátási körébe tartozó tüdőgondozók (pl. Szerencs, Ózd) munkájában is. A klinikai vizsgálatok keretében gyógyszervizsgálatok, gyógyszerkipróbálások is történnek. Osztályunkon betegcentrikus, empatikus szemlélet és jó csoportszellem uralkodik, mely nem csak a munkában, hanem a piheőidő gyakori együtt töltésében is megnyilvánul.A weblap a mozilla firefox böngészőre van optimalizálva.